Aktuella tavlor


Här ser du en kort presentation av tavlor som just nu finns att köpa.

Kontakta mig om du vill ha fler foton eller för ett besök i min ateljè. så att du kan se tavlan i verkligheten.


Drömpromenad

akryl

70 X 50 cm

7000:-

Finns även som A3-print (295:-)

Flickan vaknar mitt i en dröm. Med sig har hon sin goda vän Rendjuret. De har hamnat på en hittills okänd plats där väldiga drakar (eller är det dinosaurier) går omkring.


Drakarna är långsamma och vänliga. Flickan och Rendjuret är nyfikna och modiga.

Framför sig har de äventyr som väntar...

Process

Med flödig färg och äggskal, fröer och växtdelar målade jag fram en bakgrund där det fanns mycket att upptäcka. Drakarna vann och mitt inre barn njöt av att få hänge sig till fantasin och det barnsliga. I slutet av processen såg jag barnet och hennes följeslagare. Så klart att de skulle vara med!

Papegojdraken

akryl

62 X 70 cm

7000:-

Är det en papegoja eller är det en drake?

Stadigt står den där, mitt i stormen. Visar oss att vi får vara precis som vi är utan att passa in i ramar eller mallar.


Process

Bakgrunden är framskrapad med tjock färg och fönsterskrapa. Efter det har jag suttit i många timmar och njutit av att cirkla de lysande nyanserna ovapå det gröna. Det är ett meditativt arbete att cirkla färg, att bara följa rörelsen och gå in i färgerna.

Sen såg jag den: papegojdraken och jag valde att måla fram den precis som den var. Först var den svart men sen tyckte jag att den behövde få visa sig tydligare med kraftfulla färger.

Fånga drömmen

akryl

41 X 37

2450:-


Du vet den där känslan när du vaknar ur en härlig dröm. Du vill hålla den kvar, somna om och minnas allt som hände i drömmen. Så är motiven på den här tavlan. Lite flyktigta. På väg bort eller till.

Påminner oss om det viktiga att agera på våra drömmar. Att inte skjuta upp våra längtor till morgondagen utan att istället tänka:

Vad kan jag göra idag?

Vilket litet steg kan jag ta idag för att komma närmare min dröm?


Process

I flera år åkte den här lilla duken med mig till Öland och och sommarateljèn och den fick följa med hem igen utan att jag hade sett något som var värt att måla fram. Jag kunde känna att det fanns något där bland avtrycken av spetstyg men jag kunde inte se vad.

så en sommar besökte jag en utställning av Fredrik Wretman där 32 buddastatyer var utställda på ett loft vid en vattenspegel. Utställningen berörde mig mycket och jag satt ner i en avraderna av längtan efter att ingå i utställningen.

Tillbaka i målarladan såg jag plötsligt motivet i tavlan, gurun, meditatören och den bakomliggande kvinnliga kraften. Med ett blått penseldrag la jag bakgrunden och tavlan var klar.

The Guru

akryl

25 X 40 cm

1990:-


En tavla om stillhet och trygghet, om att det finns beskydd, om våra lärare och om att hämta kraft ur meditation och stillhet.

Ur djupen växer näckrosorna upp och bakom allt vibrerar den kvinnliga kraften. Hon ser, hon håller.

Allt är gott.


Process

I flera veckor låg duken ute i trädgården.

Varje morgon gick jag ut för att se hur daggen hade målat

under natten. Sedan nytt lager med färg. Frön eller blommor

från trädgården  i färgen ovanpå de lager med hår och färg

som redan fanns där.

Till slut kändes det färdigt och varsamt målade jag fram

djuren för att behålla den drömska känslan.